Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü nedir, mezunu ne iş yapar?

Ulaştırma ve trafik hizmetleri son yılların çok tercih edilen mesleklerinden bir tanesi olmaya başladı. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü nedir? Tüm ayrıntılara beraber bakalım.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Nedir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü bir ön lisans programıdır ve ulaşım ağlarında ortaya çıkan ulaşım ve trafik sorunlarını güvenli ve etkili bir şekilde çözüme kavuşturmayı hedefleyen bir üniversite bölümüdür.

Bölüm, trafikte oluşan çıkmazları ortadan kaldırmak üzere gerekli çalışmalar yapacak teknikerler yetiştirir. Bölüm, iş bulma çeşitliliği sebebi ile birçok öğrenci tarafından tercih edilen bölümler arasında yer alır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünün Amacı Nedir?

Üniversitelerdeki Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünün amacı trafik akışındaki problemleri etkili ve güvenli bir şekilde çözebilecek nitelikli uzman çalışanlar yetiştirmektir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Mezunu Ne İş Yapar?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünden mezun olan kişiler iş olanaklarının çeşitliliği sebebi ile farklı görevlerde bulunabilirler.

Trafik sinyalizasyon sistemleri, trafik işaretlemeleri, yol çizgileri, yönlendirme, bariyer ve kasis gibi yol güvenliği unsurlarının projelendirilmesi, uygulamaları ve ihtiyaç duyulan diğer yol düzenlemelerin yapılması başlıca görevleri arasındadır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü mezunları inşaat mühendisliğinde ara eleman olarak yol, köprü ve demiryolu gibi ulaştırma yapılarının projelerinin hazırlanması, yapımı, bakımı ve onarımı sırasında işlerin denetimi gibi görevlerde de bulunurlar.

| Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alır?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümüne Temel Yeterlilik Testi ile öğrenci alınmaktadır. TYT puan türü ile birlikte alınan puanlar ile üniversitelere yerleştirme sağlanabilir.

İlginizi Çekebilir  MEB, 358 Öğrenciyi Lisansüstü Öğrenim İçin Yurt Dışına Gönderecek

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünün İş Olanakları Nelerdir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünden mezun olanlar pek çok farklı iş olanağına sahiplerdir.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü mezunu kişiler karayolları, belediyeler, demiryolları gibi devlete ait ulaşım hizmeti veren kurumlarda ve özel sektörde içerisinde bulunan ulaşım kurumlarında kendilerine yer bulabilirler.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünden mezun olan kişiler ulaşım ve lojistik alanında da rahat bir şekilde iş bulabilirler.

Trafik yönetimi, kontrol ve izleme sistemleri alanında kariyer olanakları da bulunuyor.

| Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Mezunu Hangi Unvanı Alır?

Öğrenciler, Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünden mezun olduktan sonra “Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Teknikeri” unvanı alırlar.

| Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Üniversitelerde Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü giderek tercih edilen bir bölüm olmaya başlamıştır.

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mersin üniversitesi, Harran Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Karabük Üniversitesinde Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü bulunmaktadır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümü 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Meslek Yüksekokulu bölümlerinden biridir.

| Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Bölümünün Dikey Geçiş Bölümleri Nelerdir?

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri öğrencileri DGS sınavı ile geçebilecekleri 4 yıllık lisans bölümleri İnşaat Mühendisliği, Ulaştırma ve Lojistik, Ulaştırma Mühendisliği, Lojistik Yönetimi, Lojistik şeklindedir.

 4,501 

İlginizi Çekebilir  Benefits Of Having A Job At University
Share