Öğrenciler için öğrenmeye değer 7 yararlı beceri

Öğrencilik sürecinize değer katacak yararlı beceriler mi arıyorsunuz? Günümüz teknoloji ve dijital dünyasında öğrenemeyeceğiniz hiçbir şey yok gibi. Sadece öğrenmek için gayret göstermeniz yeterli.

1. Kodlamayı öğrenmek

Sanırım kodlamayı öğrenmenin nasıl yararlı bir beceri olabileceğini merak ediyorsunuz. Kodlama sizi dünyaya ve en son teknolojiye bağlar. Zihninizi açar ve vizyonunuzu geliştirir. WhatsApp, Facebook, Instagram veya herhangi bir oyun uygulamasını kullanıyor olabilirsiniz, ancak kodlamayı öğrenmek, algoritmalarının nasıl çalıştığını ve bunların arkasında makine öğrenimi ve yapay zekanın ne olduğunu anlamanıza yardımcı olur.

Her şey kod ve programlamaya dayalıdır. Burada görüntülediğiniz bir sayfanın bile kodlama alanı var. Bilim, tıp veya finans, hangi akışa veya alana ait olursanız olun, kodlamayı öğrenmenizi ve her şeyin nasıl çalıştığını anlamanızı tavsiye ederiz.

Kodlamanın inceliklerini biliyorsanız, Web Geliştirme, Veri Bilimi, Siber Güvenlik, Makine Öğrenimi, Oyun Geliştirme ve diğerleri gibi belirli herhangi bir konuyu seçip takip edebilir, ardından gerekli kodlama dillerini öğrenmeye başlayabilirsiniz. Ancak bu beceriyi öğrenme konusunda ciddiyseniz kursa katılmayı düşünmelisiniz.

2. Excel’de yeterlilik.

Mesleğiniz ne olursa olsun, Excel mutlaka öğrenilmesi gereken bir araç. Yeni teknolojilerin yükselişine rağmen, Excel her ortamda değerli bir araç olmaya devam ediyor.

Sınav sonuçlarınızı tutmaktan aylık masraflarınızı hesaplamaya kadar Excel’i kullanabilirsiniz. Sıkıcı tabloları basitleştirmek, öğrenci notlarınızı tutmak ve pek çok şeyde yardımcı olabilir. Excel’de daha fazla ipucu ve püf noktası öğrendikçe, herhangi bir veriyi yönetmeniz daha kolay hale gelecektir.

3. Finans okuryazarlığı

İyi bir finans bilgisine sahip olmak, paranızı daha iyi yönetmenize yardımcı olur. Bütçenizi dengelemek, eğitiminizi finanse etmek veya gelecek için iyi bir gelir sağlamak gibi para meseleleri söz konusu olduğunda önemli kararlar alabilirsiniz.

Öğrencilik sürecinizde ücretli danışmanlık yapabilir, satın alma veya kiralama konularında ve daha fazlası hakkında daha iyi tavsiyelerde bulunabilirsiniz.

Ancak finans becerileriniz yoksa, bütçe planlarınızda, gelecek yatırım hesaplarınızda günden güne zorlanabilirsiniz. Finansın öğrencilik yıllarınızda mutlaka öğrenilmesi gereken bir beceri olduğunu bir kez daha düşünmelisiniz.

İlginizi Çekebilir  YÖK Doktora Bursları Artırıldı

4.Yeni bir dil öğrenmek

Yeni bir dil öğrenmek size sadece dünyanın kapılarını açmakla kalmaz, aynı zamanda kendi ana diliniz gibi yeni bir dil konuşmak da harika hissettirir. 

Yeni bir dil öğrendiğinizde yeni bir kültür de keşfedebileceğinizi unutmayın.

İspanyolca, Fransızca, Japonca, Arapça veya başka herhangi bir yeni dili hobi veya gereklilik olarak öğrenebilir ve öğrenmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Dil becerilerinizi geliştirmek için şu dört etkinliği günlük olarak yapmalısınız; okuma, dinleme, yazma ve en önemlisi o dilde konuşma. Kısacası kendinizi de o dille meşgul etmelisiniz. 

Herhangi bir dili öğrenmek için, çevrimiçi veya çevrimdışı bir kursa katılabilirsiniz. Birçok öğrenme platformları, öğrenmek istediğiniz herhangi bir dilde birçok dil öğrenme kursu sunuyor.

5. Hızlı okuma

Hızlı okuma veya hızlı yazma öğrenilmesi gereken beceriler arasında. Kesinlikle önemi ve faydaları var.

Daha hızlı ve yüksek sesle okumak beyniniz için her zaman iyidir. Hafızanızı geliştirir, netliğinizi geliştirir ve konuşurken tereddüt ve tutukluğun üstesinden gelir. Üstelik daha iyi konsantre olabilir ve hızlı okumada yeterince zaman kazanabilirsiniz. Daha hızlı okuma ile yüksek özgüven seviyesine geleceğinizi de unutmayın.

Bu beceri için herhangi bir kurs alabilir veya bir öğretici takip edebilir, ancak yeterli bir bütçeye sahip değilseniz günlük olarak yüksek sesle okumaya başlamanız yeterli olabilir ve önemli ölçüde hızlı okuma kazanabilirsiniz. Pratik yapmak ve hızlı okumanızı geliştirmek için şu iki egzersizi günlük rutininize ekleyebilirsiniz;

  • Haber, forum, iş veya blog yazılarıveya herhangi bir şey olabilir, ilginizi çeken her gün 1-2 makale okuyun.
  • Kitap ve roman okumaya başlayın ve bir kitabı olabildiğince erken bitirin. 

6. Zaman yönetimi

Yine, zamanınızı etkili bir şekilde yönetmek, öğrenilmesi çok yararlı bir beceridir. Hangi meslekte olursanız olun, herkesin bu beceride ustalaşması gerekir.

Zamanınızı nasıl daha iyi yöneteceğinizi öğrenmek, tüm hedef ve görevlerinizi zamanında gerçekleştirmenize, iş-yaşam dengesine sahip olmanıza ve dakik olmanıza yardımcı olur. 

İster spor için erken kalkmak, ister kitap okumak, işe gitmek veya ders çalışmak ve diğer birçok ev işi olsun, tüm bunları bir günde halletmek kolay değil, ancak mümkün. Sadece zamanınızı etkili bir şekilde nasıl yöneteceğinizi bilmeniz gerekir.

7. Evde temel bakım ve onarım

Üniversite yıllarınızda ister aileniz yanında kalın ister ayrı bir evde kalın evinizin bakımını ve küçük onarımlarını nasıl yapacağınızı öğrenmek sizin için her zaman faydalı olacaktır.

Evinizi temizlemek, kapı kolunu vidalamak, patlayan lambayı değiştirmek, su damlatan musluğu onarmak, aracınızı tamir etmek veya patlak bir tekerleği değiştirmek söz konusu olduğunda, küçük bir iş için her zaman tamirci çağırmak doğru değildir. Sadece onarım işleri olmayabilir, evinizi dekore etmeyi ve boyamayı öğrenmek bile sizin tarafınızdan yapılabilir.

Bütün bu beceriler için uzun uzun kurslar yerine ev bakımı ve dekorasyonu hakkında yeterince ücretsiz içerik sağlayan YouTube kanallarına göz atabilirsiniz.

 3,846 

İlginizi Çekebilir  LGS’ye Günler Kaldı… Öğrenci ve Velilerimize Birkaç Etkileyici Tavsiye.

Bunlara da göz atabilirsiniz…

DGS ek tercihleri başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan 2024 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2024-DGS) ek yerleştirme tercih işlemleri başladı. ÖSYM’nin internet sitesindeki...

Öğretmenler için ‘fotoğraf yarışması’ düzenlendi

Millî Eğitim Bakanlığınca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Öğretmen Gözüyle” temalı öğretmenler arası fotoğraf yarışması düzenlendi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım...

Karadeniz Teknik Üniversitesine 58 akademisyen alınacak

Karadeniz Teknik Üniversitesine (KTÜ) 58 akademisyen alınacak. Kadrolara başvurular, bugünden itibaren 15 gün süreyle internet adreslerinden yapılabilecek. Rektörlükten yapılan açıklamaya...

Açıköğretim ücretlerine zam geldi

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğretim ücretlerine bir önceki yıla göre %69′ a varan  zam geldi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi...

TÜBİTAK’ın burs miktarları artırıldı

TÜBİTAK’ın araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarında artışa gidildi. TÜBİTAK’ın araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarında...

Başıboş sokak köpekleri düzenlemesi Meclis’te

TBMM Genel Kurulu, başıboş sokak köpeklerinin sorunlarını çözmeyi amaçlayan yeni bir kanun teklifini görüşecek. TBMM Genel Kurulu, yeni haftada başıboş...

2024-ALES/2 giriş belgeleri erişime açıldı

2024-ALES/2’ye giriş belgeleri erişime açıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na...

YKS tercih takvimi belli oldu

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2024-YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında “ais.osym.gov.tr” internet adresinden yapılacağını duyurdu. ÖSYM Başkanı Bayram Ali...

Türkiye, interneti benimseme oranında 36. sırada

Türkiye’nin yüzde 86,5’i internet kullanıcı, yüzde 93,8’i de mobil bağlantı sahibi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye nüfusunun yüzde...
İlginizi Çekebilir  LGS Başarısı İçin 8 Altın Anahtar!
Share